Перейти до контенту

Життя парафії

Служба Божа – Євхаристія

Пресвята Євхаристія – «джерело і вершина всього християнського життя». «Усі інші таїнства, як і всі церковні служіння та діла апостольства, пов'язані з Євхаристією і до неї спрямовані. Бо Євхаристія містить у собі весь духовний скарб Церкви, тобто Самого Христа - нашу Пасху».
«Євхаристія означає і здійснює спільність життя з Богом і єдність Божого Народу, які роблять Церкву тим, чим вона є. У ній ми знаходимо одночасно вершину діяння, яким Бог освячує світ у Христі, і вершину культу, який люди у Святому Дусі віддають Христові і через Нього – Отцеві».
Зрештою, через відправлювання Євхаристії ми вже тепер єднаємося з небесною Літургією й випереджаємо вічне життя, коли Бог буде всім у всьому.
Коротко кажучи, Пресвята Євхаристія є стислим змістом і підсумком нашої віри: «Наш спосіб мислення узгоджується з Євхаристією, а Євхаристія, своєю чергою, підтверджує наш спосіб мислення». (ККЦ 1324 – 1327)

Все наше парафіяльне життя скероване на Євхаристію. Господь Ісус Христос єднає нас в одне ціле через Святе Причастя. Для звершення Євхаристії потрібен священик, тому дякуємо Богу за священнослужителів, які працювали та працюють в наший парафії. Кожного першого четверга місяця молимось за священиків, та про покликання до священства з нашої парафії. Для того, щоб Євхаристія, як обряд Святої Меси відбувався достойний цього Таїнства ми ретельно готуємося до цієї Служби Богу.

Міністранти, це хлопці, які мають прагнення прислуговувати при вівтарі, хлопці від кандидатів до міністрантів спеціально проходять навчання: як приготувати все до Служби Божої, як подавати чашу, ампулки з вином та водою, правільно дзвонити та бити в гонг, подавати літургійні книги, розпалювати кадило та вчасно подавати з ладаном на окадження під час літургії. Лектори, це особи, які читають з гарною дикцією уривки Святого Письма відповідно до дня та свята в літургійному календарі.

Кантори, це особи, які співають Псалми та релігійні пісні під час Божої Служби, таким чином прикрашають Євхаристію відповідним співом. Органіста, це особа, яка музичним супроводом прикрашає спів канторів під час Меси та Богослужінь.


Адвент - РОРАТИ

В період Адвенту, передріздвяний період, є Меси, які називаються РОРАТИ, це Месі присвячені Богородиці, яка показує нам, як треба готуватися на пришестя Спасителя.

Наші діти під час цього періоду найактивніші, відбуваються конкурси та завдання, а після Меси жеребкуванням до кого має піти Марія у вигляді фігурки, відбувається Перегринація (відвідини) Марії. А перед самим Святом Різдва найактивніші та витриваліші діти отримують подарунки.

Процесія

Процесія, має символ мандруючого вибраного народу Старого Завіту, який мандрує до обітованої землі. В християнстві процесія символізує Народ Нового Союзу, який мандрує дорогою життя, через різні труднощі мандрівки до Небесного Єрусалиму.

Процесії відбуваються на великі свята церковного календаря на Пасху, парафіяльний Відпуст, Фатімське Богослужіння, прийняття реліквій, коли урочисто виходить священик з міністрантами на Службу Божу, коли парафіяни приступають до Святого Причастя.


Сценки та декорації

Апостол Павло навчає нас, що ми повинні все робити на Славу Божу. Тому наші діти не нудьгують, дуже активні на різні заходи такі, як сценки про Святого Миколая, Різдвяні, діти стараються привітати на день мами чи тата своїх батьків. Зрозуміло, що без дорослих це не можливо, дякуємо найактивнішим батькам, які організовують ці акції, прописують сценарії, присвячують свій час та кошти, а з цього користується вся наша парафіяльна спільнота та гості. Таким чином, ми прославляємо нашого Бога.

Декорації якими ми прикрашаємо храм на відповідно до літургійного року свята, є невід'ємною частиною в храмі. Це клопітка та віддана праця парафіян, щоб придумати тематичну декорацію та втілити у життя, але вона допомагає нам гарно переживати свята.


Праця при храмі

Наш храм будується з 1994 року, нажаль через постійний брак коштів ми змушені працювати біля храму та в храмі по мірі можливості своїми силами та за свій кошт. Допомоги фінансові завжди дуже малі, вистачає ледь на матеріал, тому і працюємо власноруч. Всі господарськи праці стараємося виконати методом спільної жертовної праці. Кожної першої суботи місяця ми спільно молимося за наших добродіїв.

Хочемо подякувати усім, хто відкликається на наше прохання про допомогу у зборі коштів на штукатурку нашого храму...
Дякую за Вашу жертовність, усім низький уклін, нехай Мати Божа оберігає Вас і Ваші сім'ї та випрошує у Свого Сина необхідних благодатей.
Молимося за усіх ВАС, а особливо в І суботу місяця.
ВІД УСІЄЇ ПАРАФІЯЛЬНОЇ СПІЛЬНОТИ УСІМ ЩИРЕ ДЯКУЄМО!!!
Надалі чекаємо вашої допомоги небайдужих у нашій потребі:
ПриватБанк 4149 4390 0634 1303 /храм/
Ощадбанк 5167 4901 9291 5594 /храм/

Кілька фото, розширили тимчасову каплицю під хорами, склали ліса для штукатурки...

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
X